Kategori: Lampor

Ökad säkerhet i trafiken med led konvertering

Det borde egentligen vara lagkrav på att en del bilar borde använda led konvertering i sina lamphus, framförallt äldre modeller men även en del nyare. Subaru är en bilmodell som jag tycker har bedrövlig bil belysning, och nu menar jag även de senaste årsmodellerna. Jag vet inte riktigt varför lamporna är så svaga men detta verkar vara ett vanligt förekommande fenomen på dagens bilmarknad. Till skillnad från halogen så ger led konvertering mer ljus i kallare färgtemperaturer (5500K-6000K).

Ficklampor är bra att ha med i bilen

En sak som jag gärna vill rekommendera er vana bilförare är att ha med lampor som enkelt kan användas om akuta situationer skulle uppstå. LED ficklampor är väldigt användbara att ha med sig framförallt om fordonet skulle börja strula mitt i natten. Jag kan återge flera exempel där jag varit tvungen att stiga ur fordonet och lokalisera problem med hjälp av en ficklampa. Undvik äldre modeller återigen utan satsa primärt på led ficklampor om det finns möjlighet. De brukar vara något dyrare men ger ett mer kraftfullt ljus med väldigt lång räckvidd som sträcker sig över 1 km i vissa extrema fall. Led belysning skapar helt nya möjligheter genom dess effektiva lysdioder som också kräver mindre ström.

 

Är LED en värdig ersättningslampa?

Denna fråga är troligtvis den mest ställda frågan på svenska forum idag. Svaret är enkelt, ett solklart ja i alla situationer. I många hem ser vi led lampor som ersatt de klassiska glödlamporna vilket är positivt i all mening. Men det finns ett större användningsområde för led än att bara ersätta denna typ av lampmodell. Jag hade gärna velat se fler konsumenter satsa på andra ljuskällor som ger upphov till nya användningsområden och som förändrar hur vi ser på ljus. Led lampor har förändrat hur lampor idag används, både på inomhus och utomhus även om vi kanske inte alltid tänker på det.

Våga installera en led panel

Varför fler inte sätter upp panel belysning i köket är för mig en gåta. En led panel ger ett fint ljus som lyser jämnt över en större yta. De senaste led panelerna är väldigt elegant utformade och känns väldigt moderna och nästan futuristiska. Det finns olika modeller att välja bland för konsumenter som hellre vill ha en mer klassisk och traditionell utformad panel, med andra ord är urvalet där ute enormt! Våga ta steget och installera en led panel så garanterar jag att du inte kommer att bli besviken.

Svealight har ett brett utbud av olika längder

Svealight är ett företag som erbjuder ett bra utbud av olika led paneler. Här kan du välja mellan 595 x 595 mm paneler eller 1195 x 595 mm. Jag personligen tycker att avlånga paneler passar bäst till kök medan de mindre panelerna lämpar sig för kontor och offentliga lokaler. Detta är egentligen en smaksak men testa och experimentera för att hitta en optimal lösning som passar dig är mitt bästa råd som jag kan ge.